Wenkbrauw behandelingen

Met mooie wenkbrauwen accentueer je je sterke kenmerken van het gezicht en kunnen jouw ogen groter doen lijken en de oogleden minder hangend.


Shaping

Shaping

Bij uw eerste bezoek voor een wenkbrauwbehandeling, ga ik samen met u kijken naar de mogelijkheden op het gebied van wenkbrauwstyling. Daarna worden de wenkbrauwen uitgemeten (shaping), zodat ze symmetrisch zijn. Passend bij jouw stand van je ogen en je gezichtsvorm. Dit doe ik doormiddel van een gekleurde draad die lijntjes op jouw huid achter laat.Dan word doormiddel van *waxen / harsen die strakke wenkbrauw gecreëerd, die afgemaakt kan worden met verven of Henna.

Waxen

Bij het waxen van je wenkbrauwen wordt er warme wax met een houten spatel op de haren die je wil verwijderen aangebracht. Er wordt een speciale strook op gelegd, deze wordt met een wrijvende beweging aangedrukt om er zeker van te zijn dat alle haartjes goed in de wax zitten, en dan wordt de strook in één snelle beweging van je huid getrokken. Hiermee trek je alle haartjes vanaf de wortel uit je huid. het voordeel hiervan is dat de haartjes langer wegblijven dan met scheren of epileren en dat de haartjes die terug groeien steeds zachter worden.

* Het verschil tussen waxen en harsen is dat er eigenlijk geen verschil is. Het is een Nederlandse (hars) en-Engelse (wax) benaming.

Waxen zonder strook

Naast waxen met een strook, is er ook waxen zonder strook.

  1. Je brengt met een spatel een dun laagje warme wax aan op de haren.
  2. Vervolgens laat je de wax afkoelen op de haren. Hierdoor krimpt de wax een beetje en krijg je een soort “shrinkwrap” effect.
  3. Wanneer je vervolgens de wax verwijdert door eerst een lipje los te maken en aan dit lipje wax te trekken, verwijder je ook de haren.
Epileren

1. Epileren met een pincet

Door middel van een pincet kun je fijne haartjes vastpakken en vervolgens met een snelle beweging epileren. Epileren met een pincet is vooral geschikt voor kleine stukjes. Zo is epileren met een pincet veruit de populairste methode voor het epileren van de wenkbrauwen.

2. Epileren met draad

Epileren met draad of touw is een techniek die de laatste jaren steeds populairder wordt. De methode is overgewaaid uit landen als Turkije en Egypte en zou in verhouding wat minder pijnlijk zijn en bovendien sneller. Tijdens het epileren met draad gebruik je twee touwtjes die je in elkaar draait. Vervolgens ga je met deze touwtjes over de huid, waardoor je haartjes tussen de touwtjes komen en zodoende worden geëpileerd.

Henna wenkbrauwen

Verven en/of Henna

Met het verven van je wenkbrauwen kun je de kleur en (optische) volheid van je wenkbrauwen op een semi-permanente manier veranderen.

De henna brow treatment is anders dan gewoon verven omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet na een week weer zelf met een potlood of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen

Henna is een natuurlijk product

Houd je van natuurlijke verzorgingsproducten en make-up, dan is henna een goed alternatief voor chemische wenkbrauwverf. Het verschil tussen chemische verf en hennaverf, is dat chemische verf als het ware in het haar trekt en het helemaal bedekt. Henna legt enkel een beschermend en gekleurd laagje over je wenkbrauwhaartjes. Voor het aanmaken van de hennaverf heb je alleen maar water nodig. Dit leidt minder snel tot allergische reacties. Henna brows kunnen daarom een ideale oplossing zijn voor wie allergisch is voor chemische wenkbrauwverf. Henna word gemaakt van de bladeren van de Henna plant. De bladeren worden gedroogd en gemalen. Niet alle Henna is hierdoor ook meteen Natuurlijk, maar dit komt meer door de producten die eraan toe gevoegd worden. In mijn salon werk ik uitsluitend met 100% natuurlijke Henna.

Brow lumination

Brow Lumination

De nieuwste trend om eigenwijze wenkbrauwen te temmen is Brow Lifting Lamination. Bij deze behandeling worden de wenkbrauwhaartjes in de gewenste richting geplaatst én op hun plek gehouden met een speciale lotion-formule.

De Brow Lift behandeling

Voorafgaand aan de eyebrow lift behandeling kijk ik eerst welke look en wenkbrauwvorm het beste bij jouw past. Dit is onder andere afhankelijk van de wensen, gezichtsvorm, huid- en haarkleur. Vervolgens worden de wenkbrauwen uitgetekend en in de gewenste vorm geëpileerd of geharst. Tijdens de daadwerkelijke brow lift breng je een speciaal serum op de wenkbrauwen aan wat de wenkbrauwhaartjes op hun plek houdt. Na de brow lamination behandeling kun je de wenkbrauwen ook nog verven voor een extra dramatisch effect.

Voor wie is Brow Lamination geschikt?

Brow lamination is ideaal als je gekrulde, warrige of zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes hebt. Ook als je geen uren voor de spiegel wilt staan, maar wel die strakke of juist bushy look wilt, is deze behandeling zeer geschikt. Het resultaat van de eyebrow lamination blijft tot 8 weken zichtbaar. Voor een optimaal resultaat kun je de wenkbrauwen elke dag even kort borstelen en je bent ready to go!


Soorten wax

Harde wax

Harde wax wordt ook waxen zonder strips genoemd. Bij harde wax breng je met een spateltje een dun laagje warme wax aan op de huid. 
Vervolgens laat je de wax afkoelen waardoor deze uithardt en de haartjes in de wax vast komen te zitten. Als je vervolgens de wax verwijdert door een lipje los te maken en eraan te trekken, komen ook de haren mee. 


Zachte wax

Zachte wax wordt ook harsen met strips genoemd. Bij deze word eerst de wax aangebracht en daarna met de strip verwijderd.


Sugar waxing
Het is een minder pijnlijk en volledig natuurlijk alternatief voor ontharen met hars.

De pasta, gemaakt van suiker, limoen en heet water, wordt eerst tegen de haargroei in opgebracht. En daarna wordt het met de haargroeirichting mee verwijderd. 

Hierdoor breken je haartjes minder snel af en is er minder kans op ingegroeide haren.

De pasta blijft bovendien niet plakken aan de huid, maar alleen aan je haar. Je huid wordt dus niet extra belast en dit maakt sugaring meer geschikt voor mensen met een gevoelige huid.